SMART Voyage

Smart Voyage 2017 - Coasta Amalfitana

Coasta Amalfitana, situata in sudul Italiei, este una dintre cele mai frumoase portiuni ale tarmului Marii Tireniene, impresionand prin peisajele naturale spectaculoase si prin locurile pline de istorie.

Dincolo de panoramele superbe presarate de-a lungul acestei regiuni, Coasta Amalfitana incanta atat prin capodoperele arhitecturale si artistice ce pot fi observate in orasele din zona, cat si prin ingeniozitatea localnicilor ce si-au construit locuintele pe cornisele abrupte de pe coasta.

Cel mai apropiat oras de Coasta Amalfi este Sorrento, ce dateaza de mai bine de 2000 de ani. Situat in apropiere de Napoli (aproximativ 30 km), Sorrento constituie un excelent punct de start pentru calatoria dumneavoastra.

Nu trebuie sa ratati: Insula Capri ( la 5 km de Sorrento), Orasul antic Pompei  care isi fascineaza vizitatorii si astazi - oras distrus de eruptia vulcanului Vezuviu in anul 79, Roma – orasul celor 7 coline, Napoli – locul unde a fost inventata Pizza.

Descarca oferta completa

 

COSTA BLANCA

Costa Blanca reprezinta o portiune de 200 de kilometri de coasta mediteraneana, in sud-estul Spaniei, in provincia Alicante. Numele acestei zone inseamna « Coasta Alba » si se datoreaza portiunilor intinse de plaje late, cu nisip alb, care se bucura de veri lungi si calduroase si ierni scurte, cu temperaturi placute, primavaratice, avand cca. 325 de zile insorite de-a lungul anului.

Cele mai importante orase de pe Costa Blanca sunt Alicante si Benidorm, fiind cele mai mari si mai dezvoltate, atat economic, cat si din punct de vedere al turismului. Vechile sate pescaresti de pe coasta au fost incet, incet, cuprinse de febra transformarilor, si chiar daca majoritatea au devenit statiuni recunoscute la Marea Mediterana

Descarca oferta completa

 

COSTA BRAVA

Situata in regiunea de coasta din NE Peninsulei Ibericei, in apropierea Barcelonei, Costa Brava reprezinta locatia ideala pentru a imbina relaxarea cu vizitele active, pe parcursul unui sejur de neuitat.

Binecuvantata cu plaje superbe cu nisip fin, auriu, marginite de vegetatie mediteraneana, intrerupte pe alocuri de golfuri stancoase, unde apa marii este limpede, de un albastru profund. Comuniunea dintre mare, plaja si munte este completata de bogata mostenire arhitectonica: ruinele castelelor ce strajuiesc golfuletele cu plaje romantice, biserici romanice si gotice, orase pitoresti si traditionale sate pescaresti.

Cu nenumarate posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber, Costa de Barcelona atrage anual milioane de turisti care doresc sa imbine zilele lungi de relaxare la plaja cu posibilitatile nesfarsite de a explora si de a descoperi orase uluitoare precum Barcelona sau Girona, dar si importante edificii religioase, cum este manastirea de la Montserrat.

Statiunile de pe Costa Brava si Costa Maresme reprezinta un amestec imbietor de cultura mediteraneana si modernismul care reuseste sa-si faca loc imbogatind valorile traditionale, cu stradute inguste si pietruite, cu terase si baruri deschise pana tarziu in noapte, unde tumultoasa viata a catalanilor atrage si cei mai pretentiosi vizitatori.

Descarca oferta completa

 

COSTA DEL SOL 

Costa del Sol este o regiune in partea de sud a Spaniei, in comunitatea autonoma Andaluzia, care cuprinde orasele de coasta si comunitati de-a lungul coastei mediteraneene din provincia Malaga. Costa del Sol este situata intre doua coaste mai putin cunoscute: Costa de la Luz si Costa Tropical. Initial alcatuita dintr-o serie de localitati mici, cu locuri linistite de pescuit, regiunea a fost complet transformata in ultima parte a secolului XX intr-o destinatie turistica de renume mondial.

Costa del Sol este considerat cel mai frumos litoral continental al Marii Mediterane. Are o intindere de 160 km, dintre care cea mai mare parte, de peste 100 km este la vest de capitala Andaluziei. Datorita darniciei naturii, multitudinii de atractii turistice si distractiilor turistice propuse in orase ca Malaga, Granada, Sevilla, Cordoba, Cadiz, Tanger Maroc sau Faro Portugalia, Costa del Sol este cea mai vizitata zona turistica a Mediteranei.

Descarca oferta completa

 

LISABONA

Una dintre putinele capitale europene, cu acces la rau si la zona costiera, Lisabonaa fost si este orasul mereu gata sa primeasca vizitatori noi si sa spuna ramas bun celor care pleaca, asemenea iscusitilor marinari din perioada marilor descoperiri maritime portugheze.

Lisabona este denumita si capitala Atlanticului, binecuvantata cu o frumusete naturala exceptionala si cufundata intr-o istorie fascinanta.

Fondata cu mai mult de 20 de secole in urma, construita pe dealurile aparute ca niste promontorii de-a lungul malurilor raului Tejo, capitala reprezinta unica destinatie din lume ale carei plaje isi scalda nisipul fin in apele Atlanticului. Dincolo de stralucirea acestor latitudini, Lisabona se distinge astazi prin amprenta lasata de-a lungul secolelor de arhitectura manuelina, din care remarcam cu precadere cladiri precum Turnul Belémsi Manastirea Jerónimos, astazi parti importante ale patrimoniului mondial.

Lasandu-te purtat pe stradutele extrem de inguste si pavate de-a lungul  raului, in susul si in josul colinelor, descoperi granitele unor cartiere istorice delimitate de traditii si stiluri aparte. In contrast cu principalele cartiere medievale, Alfama si Mouraria, deasupra carora se afla amplasat maretul Castel Sao Jorge, Lisabona isi pastreaza conexiunea profunda cu raul prin zona de agrement modern Parquedas Nações, cu terase si o gama larga de facilitati de petrecere a timpului liber.

 Descarca oferta completa

 

ITALIA – RIVIERA RIMINI

Rimini este una dintre cele mai frumoase statiuni balneare italiene de pe tarmulul Marii Adriatice. Se afla in regiunea Emilia Romagna, la o distanta de 119,8 km de Bologna, 225 km de Florenta, 265 km de Venetia, 336 km

de Milano si la 400 Km de Roma. Cu frumoasele sale plaje, o dezvoltata infrastructura in ceea ce priveste turismul, Rimini este o statiunea care este vizitata anual de mii de turisti din toate colturile lumii.

Rimini este un paradis de vacanta cu plaje de peste 15km lungime, cu diferite posibilitati de practicare a sporturilor ca de exemplu: schi nautic, tenis sau golf, dar si cu o gama variata de restaurante, puburi, discoteci, cluburi de noapte, precum si magazine sau buticuri exclusive.

Descarca oferta completa

 

 ITALIA – INSULA SICILIA 

Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana fiind considerata o regiune autonoma a Italiei. Datorita pozitiei strategice, insula a fost invadata de-a lungul secolelor de romani, greci si fenicieni.

Cu o populatie de 5 milioane de locuitori, Sicilia este cunoscuta de peste 200 de ani pentru productie sa de cereale, maslinele si vinul fiind alte doua produse importante. Climatul insorit, peisajele naturale, bucataria locala dar si bogata istorie fac din insula Sicilia o destinatie cautata nu numai de catre italienii de pe continent ci si de foarte multi turisti straini. Vulcanul Etna, plajele superbe, siturile arheologice si marile orase(Palermo, Catania, Syracusa si Ragusa), dar si vechiul oras Taormina atrag sute de mii de turisti anual. Multe filme de la Hollywood si Cinecitta au fost filmate pe minunata insula Sicilia. Tot aici se regasesc 6 situri ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO: Valle dei Templi, situat in Agrigento este un exemplu extraordinar de arhitectura greceasca, Villa Romana del Casale, o vila in stil roman construita in secolul al IV-lea cu o bogata colectie de mozaicuri romane, Insulele Aelioane, un arhipeleag vulcanic in Marea Tyreniana, orasele construite in stil baroc din Val di Noto, Necropolisul din Pantalica cu peste 5000 de morminte datand din secolul XIII i.h., Vulcanul Etna, unul din cei mai activi vulcani din lume. Sicilia este locul de nastere a marelui matematician si filozof Arhimede, dar si multor poeti italieni premiati cu Nobel.

Descarca oferta completa

 

THAILANDA - PATTAYA 

Descarca oferta completa

 

Bologna – Montecatini Terme – Florenta – Siena – San Gimignano – Pisa – Lucca – Cinque Terre

 Descarca oferta completa